Tiiviysmittaus varmistaa rakennustyön laadun

Ilmatiiviyden mittaaminen on tärkeä osa rakentamisen laadunvarmistusta. Ilmavuoto lisää energiankulutusta, alentaa asumisviihtyvyyttä ja aiheuttaa kosteus- ja homevaurioriskin.

Rakenteiden ilmavuodot - yleinen rakennusvirhe

tiiviysmittaus tampere, ilmavuotomittaus, ilmavuodon mittaaminen, tiiviysmittauksia pirkanmaaRakennuksen vaipassa on reikiä, joista ilma voi olosuhteista riippuen virrata sisälle ja ulos hallitsemattomasti. Tyypillisimmät vuotokohdat ovat rakennusosien sekä materiaalien liitokset ja talotekniikan läpiviennit.

Selvitämme rakennuksesi kunnon ja löydämme vuotokohdat — siististi, ilman vahinkoja.

Hyvä ilmatiiviys vähentää energiankulutusta ja lisää asumisviihtyvyyttä

Tiiveysmittaus tampere, tiiveysmittauksia, ilmantiiveysmittaus, ilmavuoto tampere ja pirkanmaaHallitsemattomat ilmavuodot lisäävät energiankulutusta ja aiheuttavat viihtyvyyshaittoja usein rakennuksen alakerroksiin, joissa ilma virtaa sisään aiheuttaen vetoa ja viilentäen seinä- ja lattiapintoja.

Kosteushaittoja voi syntyä, jos lämmin ja kostea huoneilma pääsee virtaamaan rakenteisiin.

Hyvin tehty tiiviysmittaus paljastaa ilmavuodot. Hyvä ilmatiiviys vähentää energiankulutusta sekä homeen, epäpuhtauksien ja hajujen kulkeutumista sisälle.

Toimi ajoissa — vältät ikävät yllätykset

ilmatiiviydenmittaus insinööritoimisto henri mäkinenIlmatiiviys kannattaa huomioida rakentamisen kaikissa vaiheissa. Hyvä ilmatiiviys saavutetaan huolellisella suunnittelulla ja rakentamisella.

Kun tiiviysmittaus tehdään hyvissä ajoin, vältytään ikäviltä yllätyksiltä ja mahdolliset ilmavuodot ovat helposti ja edullisesti korjattavissa.

Tiiviysmittaus kahdesti — paras käytäntö uudisrakennuksille

Paras käytäntö uudisrakennuksen kohdalla on kahden mittauksen menetelmä. Siinä ensimmäinen ilmatiiviyden mittaus tehdään jo ennen sisäpuolisten levyjen ja pintamateriaalien asennusta, jolloin vuotokohtien paikallistaminen on helpompaa ja korjaaminen vielä mahdollista.

Toisella mittauksella varmistutaan valmiin rakennuksen ilmanpitävyydestä ennen käyttöönottoa.
Mittaustulosta voidaan käyttää rakennuksen energialuokan päivityksessä.

Tekemiimme omakotitalon tiiviysmittauksiin sisällytämme aina ilmanvuotokohtien paikannuksen. Pyydä tarjous tiiviysmittauksesta. Ota yhteyttä sivuillamme.